Skip to content
User Password

TV Prinsejagt

Beste Prinsejagter,

De voorbereidingen van alweer de 8e editie van het Mosseltoernooi zijn in volle gang. Het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 augustus 2017.

Dit evenement is opengesteld voor alle tennisliefhebbers. Net als bij de vorige edities zullen leden van de verenigingen uit de regio Eindhoven deelnemen.  

Details van het Mosseltoernooi 2017 vindt u in de bijlage. Doe weer mee en combineer sportiviteit met gezellig samen zijn met lekker smullen van Mosselen of Saté. 

Schrijf je in via http://www.toernooi.nl.

De uiterste inschrijfdatum is 20 augustus 2017.

Vragen kunnen worden voorgelegd aan de toernooicommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot ziens op zaterdag 26 augustus 2017.

Met hartelijke groet, namens de nieuw samengestelde commissie - Mosseltoernooi 2017,

Voorzitter Frank van Genechten - de mosselkoning en zijn commissieleden, Diana van Genechten, Hanny Strauss, Natalie Sauter, Rob Westerhof, Anne Hoekstra, Frans Swinkels, Andre Davidsz, Felix en Jose Sulkers.

Inschrijving

Het 1e lustrum Mosseltoernooi zit er op.

Afgelopen 23 Augustus 2014 heeft op ons Tennispark bij TV Prinsejagt alweer voor de 5e keer ons Mosseltoernooi plaatsgevonden. Na alreeds zeer geslaagde 4 eerdere edities, steeds met een groeiend aantal deelnemers, was het dit jaar met rond de 300 deelnemers / eters volgens vele lof uitingen wederom succesvol.

Het meest spannende element was wederom het weer. Na aanvankelijk een korte, maar hevige regenbui om 12:00 uur, is het vanaf 13:00 uur aanvang wedstrijden eigenlijk de hele dag prachtig en ook warm genoeg geweest. Dus al met al waren de weergoden ons weer goed gezind.

De doelstelling van ons toernooi is sportief bezig zijn met het sociale karakter als belangrijkste peiler voor succes, dus sfeer en gezelligheid zijn onze graadmeters.

Wat statistiek om met jullie te delen: Er zijn 246 tennis deelnemers geweest, 190 partijen, we hebben 9 rondes van 45 minuten gespeeld. We hebben 7 keer 22 banen per ronde kunnen inzetten en daarvoor geldt met name een groot woord van dank aan onze buren van TV Tegenbosch.

Hier geldt: “Beter een goede buur dan een verre vriend” !

In totaal over de 300 eters zijn er geweest. Schalen vol met salades, de meeste zelf gemaakt door de commissieleden en haar vrijwilligers. 230 KG mosselen verwerkt, 360 stokjes saté zijn er doorheen gegaan, 80 liter heerlijke eigen gemaakte soep. Snacks tussen de bedrijven door en bij ontvangst koffie met appeltaart en na de laatste wedstrijd een heerlijk glas HUGO.

Na de toespraak de prijsuitreiking en trekking van de loterij met prachtige prijzen, die we grotendeels te danken hebben aan de firma Dunlop, waarvoor dank. Aansluitend is het stokje van onze voorzitter van de Mosselcommissie, Frank van Genechte, overgedragen aan de nieuwe voorzitter Rob Westerhof. Wij wensen Rob en de nieuwe commissieleden veel succes, uiteraard zullen wij jullie volgend jaar meehelpen zoals wij ook dit lustrumjaar dankbaar van jullie hulp gebruik hebben gemaakt.

Als sluitstuk De feestavond met vermaak, vertier, muziek en dans tot in de late uurtjes..

Kortom: het ontbrak ons allen aan niets denken wij ?!

Graag verwijzen wij u naar onze TV Prinsejagt Website – Mosseltoernooi 2014, alwaar u de vele leuke foto’s van de dag en avond zelf zult kunnen terug zien en desgewenst downloaden voor uw eigen fotoalbum.

LINK

Onze dank gaat ook dit jaar weer uit naar al onze sponsoren waarvan u allen een TV Prinsejagt Mosselbrochure mee heeft gekregen tijdens het evenement.

Een extra woord van dank aan Frank Peters onze HOOFDSPONSOR - FP2000 Muziek en Tennis reizen voor 5 jaar trouw sponsorschap. FP2000 heeft ter gelegenheid van ons lustrum een optreden van muziek Entertainer Jheron van der Heyden cadeau gedaan. Dit gaf de avond nog eens een extra feestelijk sfeertje.

(zo gewenst kunt u de brochure nog downloaden van de site)

Ook voor 2015 zijn we weer op zoek naar extra sponsoren, dus indien iemand interesse heeft of ons aan een extra sponsor kan helpen, laat ons dit weten.

Op weg naar ons Mosseltoernooi 2015 zoeken wij ook weer meer vrijwilligers, dus een ieder die graag de handjes vooraf en op de dag zelf wil laten wapperen ter vermaak van velen, meld u aan bij de PEN Commissie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Tevens zoeken we ook nog wat nieuwe commissieleden om deel te nemen in de PEN Commissie, dus lijkt het je wat om dit mooie spektakel mee te organiseren meld je dan aan, het is kei leuk om te doen en geeft veel voldoening.

Wij zien u graag op het Mosseltoernooi 2015 bij TV Prinsejagt.

Met sportieve groet,

Frank van Genechte
Martijn van Delft
Marion van Kuijk
Natalie Sauter
Hanny Strauss
Frans Swinkels 

De PEN commissie.

Beste tennisvrienden,

Het was een spannende dag, de weersberichten zagen er niet rooskleurig uit maar de weergoden hebben zich van de goede kant laten zien. Het is de hele dag droog gebleven zelfs met de zon erbij. Dit was natuurlijk met 250 gasten zeer welkom.

Om 13.30 uur druppelde de eerste gasten binnen. Bij ontvangst was er onbeperkt koffie en thee en overheerlijke appelflappen. De eerste tennisronde startte om 14.15 uur, de mensen die nog niet hoefde te spelen konden zich vermaken op het terras en genieten van het mooie weer onder het genot van heerlijk Italiaans ijs of koffie. 
Ondertussen werd in de keuken hard gewerkt aan de voorbereidingen. 180 kilo mosselen werden in grote kuipen gewassen, salades, fruit, rauwkost, sauzen en soep werden allemaal vers bereid.

Het was gezellig vol op het terras, tussen de tennisronden werd er soep geserveerd met een snack en iedereen vermaakte zich enorm. Ondertussen werden er op elk niveau leuke partijen gespeeld.

Nadat alle wedstrijden waren gespeeld werd er om 20:30 uur omgeroepen dat de mosselhoek en satéhoek geopend was. Iedereen kon aan een gedekte tafel plaatsnemen en zich tegoed doen van al het lekkers. Er waren volop mosselen en saté en uiteraard het eten van het buffet. Helaas, ondanks dat het is omgeroepen, was het niet bij iedereen duidelijk dat je voor een tweede ronde kon gaan. Goed om te onthouden voor volgend jaar!

Na het eten stond er buiten voor iedereen een lekkere borrel en of Sangria klaar. En voor wie nog wilde was er nog Italiaans ijs in overvloed. Ondertussen werd weer snel plaats gemaakt voor de feestavond, ter afsluiting van ons derde mosseltoernooi.

Na de prijsuitreiking en loterij werd er weer volop gedanst, gedronken en gelachen. De DJ hielt tot de laatste seconde de gasten op de vloer. Wederom het was weer een dag, avond en nacht om niet te vergeten. Dit dankzij Jullie allemaal!

Wij hopen jullie allemaal volgend jaar weer te mogen ontvangen.

Graag spreekt de PEN commissie een woord van dank uit aan het Bestuur van TV Prinsejagt en TV Tegenbosch die haar faciliteiten wederom ook dit jaar ter beschikking heeft gesteld en dit initiatief zo enthousiast ondersteund. We spreken een speciaal woord van dank uit aan onze Hoofdsponsor FP 2000 Tennisreizen,  Marell Sports en Strik Creemers en Partners. We spreken in het bijzonder een woord van dank uit naar de vrijwilligers van TV Prinsejagt die op deze avond ook nog eens extra hebben meegeholpen om alles tot een succes te maken.  Er zijn vele foto's gemaakt die je allemaal in de collage van het evenement op de website kunt bekijken

De PEN commissie
Frank van Genechten
Martijn van Delft
Frans Swinkels
Marion van Kuijk
Natalie Sauter
Hanny Strauss

Links naar de foto's link.gif

Het mossel toernooi van 2013 zit erop, 14 september 2013 heeft op ons Tennispark bij T.V. Prinsejagt voor de 4e keer alweer ons Mosseltoernooi plaats gevonden. Het was volgens alle lof uitingen van de deelnemers wederom een groot succes. Als organiserende commissie wil je niets liever dan dat de deelnemers tevreden zijn en dat alles min of meer zo is verlopen zoals wij ons dat hadden voorgesteld.
Dat is ook op bijna alle fronten het geval geweest en daar waar eventueel deelnemers nog iets aan te merken hadden om onze kwaliteit nog verder te verbeteren nemen wij deze graag mee in onze planning voor het LUSTRUM TOERNOOI in 2014.
Het meest spannende element van onze dag was eigenlijk het weer, wederom zagen de weerberichten er op voorhand slecht uit en hebben zelfs gedurende de ochtend nog veel regen gehad. Desondanks kwamen alle deelnemers trouw om 12:30 uur binnen vallen en hebben we met uitzondering van een korte periode van wat miezer regen een fantastische dag gehad met overwegend droog weer. Onze grote tenten hebben hun dienst goed bewezen en iedereen kon in ieder geval droog zitten en later op de dag ook droog eten.
Je krijgt wat je verdient zegt men wel eens en dat was op die dag weer meer dan waar, droog en goed weer om te tennissen, heerlijk te eten en gezellig na te borrelen met een knalfeest als uitsmijter.

Het eerste jaar hadden we 80 eters, het tweede jaar 160, vorig jaar 240 eters, dit jaar waren het er maar liefst 270 eters. Kortom ons Mosseltoernooi is inmiddels uitgegroeid naar een erg leuk eendaags toernooi, waar sportief en actief tennissen samengaan met ouderwetse sociale interactie tussen mensen van alle leeftijden en van diverse verengingen waar tot in de late uurtjes gezelligheid en plezier de boventoon voeren.
Het aantal actieve tennissers was 228 aanmeldingen met slechts 2 afmeldingen op de dag zelf. Het aantal partijen was 168 met 1819 games, gemiddeld rond 11 games per wedstrijd in 45 minuten durende partijen.
We hebben tussen de 15 en 22 banen per ronde kunnen inzetten en daarvoor geldt met name een groot woord van dank aan onze buren van TV Tegenbosch waarvan we maar liefst alle banen ter beschikking konden hebben indien nodig. Uiteindelijk hebben we van hen 10 banen permanent mogen inzetten. Hier geldt dus zeker: “Beter een goede buur dan een verre vriend”!

Nadat er 9 rondes gespeeld waren van 45 minuten, die begonnen om 13:15 uur, waren alle wedstrijden gespeeld om 20:00 uur en konden de winnaars worden vastgesteld. Wie of er 1e en wie 2e in zijn of haar speelsterkte was geworden ?! Vervolgens kon er om 20:30 een aanvang gemaakt worden met het heerlijke Mossel eten (Saté voor de niet mossel liefhebbers) en zaten alle deelnemers en gasten, 270 in totaal, klaar om van alle heerlijke lekkernijen te genieten.
Schalen vol met salades, de meeste zelf gemaakt door de commissie leden en haar vele vrijwilligers die op deze dag alle hens weer aan dek hebben gezet om het iedereen naar hun zin te maken en volgens ons, maar vooral volgens heel veel deelnemers die wij allemaal mochten spreken tijdens en na het evenement is dat weer gelukt. Bedankt aan al onze vrijwilligers voor deze geslaagde dag.

200 KG mosselen waren er ingekocht, 300 stokjes saté zijn er door heen gegaan, 80 liter heerlijke eigen gemaakte soep als tussendoortje in de middag, zodat een ieder de innerlijke mens kon versterken. Regelmatig wat lekkere snacks en bij ontvangst koffie met donut. Verder dan voor de avond een heerlijke HUGO, het zomer drankje van 2013. En dan ook nog eens mooie toernooi tarieven voor de drankjes, met name het rijkelijke gevloeide bier was goed geprijsd en er zijn dan ook 22 Vaten bier doorheen gegaan die avond / nacht. Kortom: het ontbrak ons allen aan niets.

Nadat iedereen zijn buik vol had gegeten en de dansvloer werd voorbereid voor een groot knalfeest met onze DJ – Werner van BWS Party’s en Evenementen, al 4 jaar goed voor ons muziek vermaak en deel sponsor van het evenement, kon na een “korte” toespraak, een prijsuitreiking en trekking van de loterij uiteindelijk de feestavond beginnen en die is door gegaan tot in de vroege 05:00 uurtjes van zondag de 15e september.
Het Mosseltoernooi zou nooit zo succesvol zijn zonder sponsoren en ook dit jaar waren we in staat weer meer partners aan ons evenement te binden. Zonder sponsoren vaart tenslotte niemand wel, dus een groot woord van dank aan met name: Dommel 18 Restaurants, EBERS Autobanden, Strik, Creemers & Partners Financieel advies en Verzekeringen, Marell Sport Tennisschool en met name een extra woord van dank aan onze HOOFDSPONSOR - FP2000 Muziek en Tennis reizen, die al 4 jaar ons toernooi ondersteunt.
Sponsoren dank je wel en wij hopen dat jullie er in 2014 op ons 1e LUSTRUM Toernooi weer bij zullen zijn. Wij zullen jullie snel weer aanspreken over onze plannen voor 2014. We zoeken ook nog wat extra sponsoren, dus indien iemand interesse heeft kan die zich daarvoor ook graag aanmelden.

Verder spreken wij graag onze dank uit aan de TC van TV Prinsejagt voor het verzetten van de competitie wedstrijden en met name ook het bestuur van zowel TV Prinsejagt en TV Tegenbosch voor hun bereidwillige medewerking en de geboden ondersteuning.
Verder spreken wij vooral onze dank uit aan alle deelnemers van het toernooi, want zonder hen zou het nooit zo zijn zoals het is geweest en dat was gewoon weg heel erg gezellig en wij zijn blij dat zo velen van hen alweer met enthousiasme uitkijken naar het lustrum toernooi van 2014. Dit zal ergens plaats gaan vinden in augustus, wij zullen zo snel mogelijk proberen een geschikte datum te vinden, na overleg met alle verenigingen van Eindhoven Noord zodat alle leden van deze drie verengingen er weer volop aan deel kunnen nemen.

I have a dream, that one day…………!
Ja, weten jullie het weer van wie deze gevleugelde uitspraken waren, juist ja van Martin Luther King maar ook van Frank van Genechten, (onze voorzitter) toen hij deze commissie in het leven riep, 5 jaar geleden zei hij; ik heb een droom dat we weer eens een ouderwets gezellige tennis toernooi en feest moeten organiseren, doen jullie mee?

Tenslotte alles heeft een “lifecycle”, zo ook deze commissie en haar vrijwilligers waarin wij wel heel veel plezier beleven en af en toe is het ook hard werken, maar gezelligheid staat voorop en we zien graag dat wij goede opvolgers gaan krijgen voor het 6e Mossel toernooi in 2015.

Maar eerst gaan wij er met dan hopelijk samen met onze nieuwe vrijwilligers er een knalfeest van maken in 2014, het LUSTRUM Toernooi gaat helemaal onvergetelijk worden.

Organiseer met ons mee en meld je aan!

De PEN Commissie. 

Het Mossel Toernooi 14 september 2013

Beste tennisliefhebbers  van Eindhoven Noord,
Het is alweer voor de vierde keer dat TV Prinsejagt het Mosseltoernooi op haar park organiseert. Dit inmiddels jaarlijkse evenement is opengesteld voor alle tennisliefhebbers van met name Eindhoven Noord, gericht op de drie verenigingen TV Bokt, TV Tegenbosch en TV Prinsejagt. Diegenen die er al eens bij waren weten hoe leuk dit evenement eigenlijk is. Met veel tennisplezier (leuke wedstrijden op niveau) gezelligheid met tennisvrienden onder elkaar. Leuk omdat er allerlei lekkers gegeten en gedronken kan worden, met als hoogtepunt een heerlijk Mossel- en/of Satémenu (het laatste voor de niet Mosselliefhebbers). Als afsluiting een fantastische “afterparty”met “dance”-muziek, tot in de laatste uurtjes.
Kortom: een evenement om niet te missen. En ook voor dit jaar zullen we de deelnemers weer verrassen met onze gastvrijheid. De wedstrijden zullen starten om 13.00 uur, dus graag op tijd aanwezig zijn. Er zijn ook weer leuke prijzen te winnen. Laat u verleiden door snel in te schrijven want VOL IS VOL.

Inschrijven : klik

! Opmerking
De najaarscompetitie loopt van week 35 t/m 41. Er worden op 13, 14 en 15 september 2013 in verband met het Mosseltoernooi géén competitie bij TV Prinsejagt gespeeld.  De wedstrijden worden óf omgedraaid óf verzet naar een andere datum, binnen de regels van de najaarscompetitie. De captains worden medio juli door de TC aangeschreven inzake het mosselweekend met de te nemen acties.

De PEN-commissie.

Evenementen

Naar de evenementen kalender klik

Ma 24 september 2018
Husselen
Ma 01 oktober 2018
Husselen
Ma 08 oktober 2018
Husselen
Ma 15 oktober 2018
Husselen
Ma 22 oktober 2018
Husselen