Skip to content
User Password

TV Prinsejagt

( Click for English version )

De snelst groeiende sport ter wereld kun je vanaf medio April 2019 ook bij Prinsejagt gaan spelen. Padel is de naam van deze funsport die de beste elementen van tennis en squash combineert. Het leuke aan padel is dat je geen jaren training nodig hebt om te beginnen, een half uurtje is meestal voldoende om al een beetje gevoel voor het spelletje te krijgen. Maar let wel: het is verslavend, dus denk goed na voordat je de baan opgaat! Prinsejagt heeft vanaf medio april 2019 2 supermooie en -degelijke padelbanen ter beschikking voor haar leden. Als eerste en voorlopig enige vereniging in Eindhoven.

Wat is padel precies?

De sport ontstond in de jaren zestig in Acapulco. Ondertussen staat padel bekend als de snelst groeiende sport ter wereld. De padelpionier van Nederland is niemand minder dan Guus Hiddink. De voormalig coach van PSV is gek van padel. Hij liet ooit zelfs een provisorisch baantje aanleggen op de Herdgang. Het eerste padelveld van Nederland.

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Het  is een racketsport waarbij het spel een combinatie is van squash en tennis. Het wordt gespeeld in koppels van 2 in een vrijwel geheel glazen kooi en samenwerking is daarbij een must. Je mag de bal zowel voor als nadat deze het glas heeft geraakt slaan. Dat geeft de sport een extra dimensie. Omdat padel bovendien niet wordt gedomineerd door kracht, techniek en service, is het een ideale sport voor man, vrouw,  jong en oud om samen te spelen. Verderop vertellen we meer over het spel klik. HOT NEWS: Hier kun je een mooie backhandsmash zien die tijdens onze feestelijke opening is vastgelegd door onze drone ter plaatse: KLIK.

Lidmaatschap voor padel bij Prinsejagt

Vanaf nu kun je je via deze website aanmelden als je geïnteresseerd bent om als lid bij ons padel te komen spelen, maar je mag ook tennissen met hetzelfde lidmaatschap. Een andere mogelijkheid is om alvast je interesse kenbaar te maken met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We houden je dan op de hoogte van ontwikkelingen rond padel en je krijgt dan ook een uitnodiging voor de opening van onze padelbanen, rond eind april.

Baanhuur voor padel bij Prinsejagt

Nog een andere mogelijkheid is om een baan te huren. Dat gaat via een apart   formulier.

Padel eerst eens gratis uitproberen?

Ter introductie gaan we Eindhoven iedere eerste dinsdag van de maand vanaf 2 juli de gelegenheid geven om kennis te maken met de sport. Dan is er een vrije inloopavond bij Prinsejagt.
Tijdens deze avonden kun je gratis en vrijblijvend de baan op en ontdekken of padel iets voor jou is.

Je bent welkom van 19.30 tot 22.00 uur en wij zorgen natuurlijk voor de rackets en ballen. Je hoeft bovendien geen lid te zijn en vooraf aanmelden is ook niet nodig. Schoenen met veel profiel zijn niet geschikt voor onze banen...

Training in padel?
We gaan professionals inhuren voor onze padellessen. Met korte lesscycli en kleine klasjes word je snel naar een hoger niveau begeleid.

Competitie kan ook al met padel
Meteen vanaf het begin willen we al meedoen aan de padel competitie. Dat is al vanaf 1 maart! Vol is vol, Er zullen steeds meer verenigingen bijkomen, maar er zijn er nu al genoeg. Hier meer info over de padel Competitie klik.

Handige links:

De spelregels in het kort: klik

De knltb regelt de officiëlere kant van de sport: klik

Het is “hot news”: klik

Evenementen

Naar de evenementen kalender klik

Wo 16 oktober 2019
Ivo Verharen toernooi
Do 17 oktober 2019
Ivo Verharen toernooi
Vr 18 oktober 2019
Ivo Verharen toernooi 
Vr 18 oktober 2019
najaarscompetitie middag 2 banen en avond 6 tennis- en 1 padelbaan
Za 19 oktober 2019
najaarscompetitie 4 tennisbanen 13-18 uur + 2 padelbanen van 12-17 uur