Skip to content
User Password

TV Prinsejagt

De opslag

Bij padel moet de opslag onderhands. De eerste opslag wordt vanaf de rechterkant geslagen en wordt daarna, net als bij tennis, afwisselend van links en rechts geslagen.

Bij de opslag geldt dat men de bal onder of ter hoogte van zijn of haar heup moet raken. De opslag moet zonder het net te raken direct in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander stuiteren.

De bal mag daarna de glazen wand raken, maar niet het hekwerk (foutservice). De ontvanger kan de bal terugspelen vóór of na de bal de glaswand raakt. Als de bal bij de service het net raakt en daarna in het correcte servicevak landt, wordt de opslag overgespeeld.

Zodra de bal in het servicevak heeft gestuiterd en correct is geretourneerd, komen beide speelhelften in het spel.

 

Spelverloop

Tijdens rally’s mag de bal slechts eenmaal het speelveld raken. Een speler mag kiezen om de bal te laten stuiteren of hem te volleren.

Als de bal stuitert moet dat gebeuren zonder eerst een wand of het hekwerk te raken, anders is het een fout. Nadat de bal heeft gestuiterd mag hij de wand en of het hekwerk een of meerdere keren raken voordat hij wordt teruggespeeld.

De ontvanger mag de bal direct in het speelveld van de tegenstander terugslaan of kan de bal via de achterwand en / of zijwanden terugspelen. Als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net komt is het een fout.

Als de bal via het speelveld over de wand (4 meter) of het hekwerk(3 meter) wordt geslagen is het normaal gesproken een punt maar de speler mag dan de bal buiten de kooi terug slaan.

Het spel gaat door, totdat de bal tweemaal op het speelveld stuitert of een speler op een andere manier de regels overtreedt.

De puntentelling is bij padel hetzelfde als bij tennis en verloopt in game, set en match.

Evenementen

Naar de evenementen kalender klik

Wo 16 oktober 2019
Ivo Verharen toernooi
Do 17 oktober 2019
Ivo Verharen toernooi
Vr 18 oktober 2019
Ivo Verharen toernooi 
Vr 18 oktober 2019
najaarscompetitie middag 2 banen en avond 6 tennis- en 1 padelbaan
Za 19 oktober 2019
najaarscompetitie 4 tennisbanen 13-18 uur + 2 padelbanen van 12-17 uur