Algemeen en spelregels

De snelst groeiende sport ter wereld kun je sinds april 2019 ook bij Prinsejagt spelen. Padel is de naam van deze funsport die de beste elementen van tennis en squash combineert. Het leuke aan padel is dat je geen jaren training nodig hebt om te beginnen, een half uurtje is meestal voldoende om al een beetje gevoel voor het spelletje te krijgen. Maar let wel: het is verslavend, dus denk goed na voordat je de baan opgaat! Prinsejagt heeft 2 supermooie en -degelijke padelbanen ter beschikking voor haar leden. Als eerste en voorlopig enige vereniging in Eindhoven.

https://www.youtube.com/watch?v=-j_rbkPf_cI

 


Padel eerst eens gratis uitproberen?

Ter introductie geven we de gelegenheid om een gratis proefles te volgen. Tijdens deze proefles krijg je uitleg van de regels en de basis technieken. Deze proefles is gratis en vrijblijvend om te kijken of padel iets voor jou is. Wij zorgen natuurlijk voor de rackets en ballen. Geïnteresseerd? Vul dan hier het formulier in: https://www.prinsejagt.nl/form/proefles

 

Wat is padel precies?

De sport ontstond in de jaren zestig in Acapulco. Ondertussen staat padel bekend als de snelst groeiende sport ter wereld. De padelpionier van Nederland is niemand minder dan Guus Hiddink. De voormalig coach van PSV is gek van padel. Hij liet ooit zelfs een provisorisch baantje aanleggen op de Herdgang. Het eerste padelveld van Nederland. Padel wordt steeds populairder in Nederland. Het  is een racketsport waarbij het spel een combinatie is van squash en tennis. Het wordt gespeeld in koppels van 2 in een vrijwel geheel glazen kooi en samenwerking is daarbij een must. Je mag de bal zowel voor als nadat deze het glas heeft geraakt slaan. Dat geeft de sport een extra dimensie. Omdat padel bovendien niet wordt gedomineerd door kracht, techniek en service, is het een ideale sport voor man, vrouw,  jong en oud om samen te spelen.

 

De opslag  

Bij padel moet de opslag onderhands. De eerste opslag wordt vanaf de rechterkant geslagen en wordt daarna, net als bij tennis, afwisselend van links en rechts geslagen. Bij de opslag geldt dat men de bal onder of ter hoogte van zijn of haar heup moet raken. De opslag moet zonder het net te raken direct in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander stuiteren. De bal mag daarna de glazen wand raken, maar niet het hekwerk (foutservice). De ontvanger kan de bal terugspelen vóór of na de bal de glaswand raakt. Als de bal bij de service het net raakt en daarna in het correcte servicevak landt, wordt de opslag overgespeeld. Zodra de bal in het servicevak heeft gestuiterd en correct is geretourneerd, komen beide speelhelften in het spel.

Spelverloop

Tijdens rally’s mag de bal slechts eenmaal het speelveld raken. Een speler mag kiezen om de bal te laten stuiteren of hem te volleren. Als de bal stuitert moet dat gebeuren zonder eerst een wand of het hekwerk te raken, anders is het een fout. Nadat de bal heeft gestuiterd mag hij de wand en of het hekwerk een of meerdere keren raken voordat hij wordt teruggespeeld. De ontvanger mag de bal direct in het speelveld van de tegenstander terugslaan of kan de bal via de achterwand en / of zijwanden terugspelen. Als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net komt is het een fout. Als de bal via het speelveld over de wand (4 meter) of het hekwerk(3 meter) wordt geslagen is het normaal gesproken een punt maar de speler mag dan de bal buiten de kooi terug slaan. Het spel gaat door, totdat de bal tweemaal op het speelveld stuitert of een speler op een andere manier de regels overtreedt.

De puntentelling is bij padel hetzelfde als bij tennis en verloopt in game, set en match.

https://www.youtube.com/watch?v=aG7Ihg4XNII&feature=youtu.be 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 14694709

Address

Oude Bosschebaan 9D
5624 AA Eindhoven